Beste woonbuurt voor kinderen

Je zou het misschien niet verwachten, maar stedelijke omgevingen zijn kindvriendelijker dan dorpen en het platteland. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL Buurtfacts.

Een basisschool op loopafstand en een  groene buurt waar kinderen veilig kunnen spelen: het is het ideaalbeeld  van veel ouders die op zoek zijn naar een kindvriendelijke plek om te  wonen. Buurtfacts onderzocht waar je in zo’n geval het beste naartoe  kunt verhuizen. En ook welke buurten voor kinderen en hun ouders juist  niet aantrekkelijk zijn

Kindvriendelijke plaatsten
De Muziekbuurt in Rijswijk blijkt de meest kindvriendelijkste buurt van  Nederland te zijn. Ook plaatsen als Huizen, Bloemendaal, Amstelveen in  Noord-Holland, het Gelderse Rheden en het Zuid-Hollandse Wassenaar  scoren goed op het gebied van kindvriendelijkheid.

Onaantrekkelijke plaatsen
De meest kindonvriendelijke buurten blijken in de polder te liggen. Zo scoren Ferwerdadiel in Friesland en de gemeenten Bellingwedde en  Loppersum in Groningen bijzonder slecht. De meest kindonvriendelijke  buurt van Nederland? Zeewolde.  

Slechte score
Stedelijke  gebieden scoren dus beter op kindvriendelijkheid dan dorpen op het  platteland. Hoe dat kan? De buurten die slecht scoren zijn afgelegen  huizen op het platteland waar opvang en onderwijs ver te zoeken zijn, en  waar kinderen geen sportvereniging in de buurt zullen vinden.

 

Kijk hier hoe kindvriendelijk jouw buurt is. 

Nieuws

Blijf op de hoogte van het nieuws in makelaarsland.