Mijn favorieten

Meer dan een makelaar

Sinds ik begon als zelfstandig makelaar, heb ik al vaker de vraag gehad: waar moet ik nu op letten, wanneer ik een keuze maak voor een makelaar? De meeste mensen vragen namelijk al heel snel naar: Wat kost het?
Makelaars zijn wat dat betreft vervelende mensen. Wanneer je ons op de man af vraagt wat onze dienstverlening kost, krijg je eigenlijk nooit een direct antwoord. Daar is natuurlijk wel een reden voor, want de kosten hangen namelijk ook af van de diensten die worden afgenomen.

Maar aan de andere kant komt het toch vaak op hetzelfde neer: je betaalt opstartkosten en courtage van ongeveer 1,5% over de koopprijs.
De vraag die ik veel interessanter vind is: wat maakt de ene makelaar een betere keuze dan de andere? Want uiteindelijk gaat het er toch om dat je huidige huis zo goed mogelijk verkocht wordt . Een verschil van één/tiende procent op de courtage weegt toch niet op tegen misschien een paar duizend euro in de onderhandelingen.

Dus waarom kies je voor een makelaar? Heel belangrijk is het kennismakingsgesprek: heb je het idee dat de makelaar alles in het werk wil stellen om je huis te verkopen? Luistert hij serieus naar het verhaal en geeft hij (of zij natuurlijk) het gevoel je huis echt op waarde te schatten en niet als het zoveelste projectje?

En zeker zo belangrijk, of nog meer, is dat er tijdens de verkoop goed gecommuniceerd wordt. Krijg je inzage in wat er gebeurt? Vertelt de makelaar even hoe een bezichtiging is gegaan? En als jouw huis iets minder makkelijk verkoopt, komt hij dan met suggesties om aandacht te blijven trekken?
En tot slot: wat heeft de makelaar te bieden buiten zijn eigen diensten om?

Zo kun je voor jezelf een overzicht maken van de zaken die voor jou belangrijk zijn en waarvan je merkt dat die beter of slechter vertegenwoordigd zijn bij de desbetreffende makelaar.
Vrijwel alle makelaars doen altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. En wat ze ook adverteren, ook doen ze dan gratis een waardebepaling voor je huis!

Loop gewoon eens binnen en stel concrete vragen. De makelaar beantwoordt ze graag.
Succes met de verkoop!
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring